Over mij

Selfie in museum met de schaduw van een skelet achter me.

Ik ben Ronald Boekhoorn. Maar ik ga er van uit dat je dat al wist. Zo niet, dan ben ik heel benieuwd hoe je op deze pagina bent gekomen, en zou het dan ook tof vinden als je me dat kunt laten weten via de knop contact. Maar ok, Ronald Boekhoorn, dus. Als ik mij zelf in kernwoorden zou moeten omschrijven dan zouden dat de volgende zijn; Schrijver, Autist, Nerdfighter, Mensheid-fan, Stroopwafel-promotor, Peinzer, Dromer. Maar ja, met alleen die lijst van woorden ben je natuurlijk nog niet heel veel wijzer. Dus ik zal ze even toelichten.

Schrijver

Op het moment dat ik dit type heb ik twee boeken geschreven, en ben ik bezig met een derde. Ook heb ik meerdere korte verhalen gecreëerd, zowel in het Engels als (en dat is gebruikelijker) in het Nederlands. Meestal zijn mijn verhalen te plaatsen in de sciencefiction of fantasy hoek, aangezien dat is waar ik mij het meeste in thuis voel. Maar altijd is er een sociaal aspect te vinden in het geheel.

Autist

Ja, ik ben Autist. En daar doe ik niet geheimzinnig over. Het is een wezenlijk onderdeel van wie ik ben. Dat ik het label pas op late leeftijd kreeg, namelijk toen ik 35 was, heeft er voornamelijk mee te maken dat ik heel goed was (en ben) in het verbergen er van. Maar het was wel heel fijn om eindelijk bewijs te hebben dat ik niet gek was. Gewoon anders. In mijn dagelijks leven, en dus ook in mijn schrijven, probeer ik de voordelen van mijn anders zijn meer invloed te laten hebben dan de obstakels die het met zich meebrengt. En tot nu toe schijn ik daar aardig in te slagen.

Nerdfighter

Een Nerdfighter. Ja, dat noem ik mijzelf. Dit heeft alles te maken met de schrijvers Hank en John Green, twee broers die een grote invloed op mij hebben gehad de afgelopen jaren. En dan niet zozeer met hun boeken, maar met hun persoonlijkheid en hoe zich dat uit in wat zij doen voor èn met de wereld. Ja, het is een nerdy iets, en sommigen zouden het niet melden in hun bio. Maar ach, ik ben niet sommigen. 😉 Voor een korte uitleg over Nerdfigters en wat ze doen, klik op deze link voor de uitlegvideo uit 2009 (in het Engels).

Mensheid-fan

Ik vind de mensheid ontzettend interessant. Ideaal? Nee, zekers niet. Volmaakt dan? Verre van. Maar zeker interessant. Dit betekent overigens niet dat ik van alle mensen even veel hou hoor. Zeer zekers niet. Zelfs ik heb een paar mensen die ik echt niet mag. Maar over het algemeen vind ik het geweldig om na te denken over hoe de mensheid zich ontwikkelt/ontwikkeld heeft. Ik had dit ook geschiedenis-fan kunnen noemen, maar vond mensheid-fan toch beter passen.

Stroopwafel-promotor

Stroopwafels zijn fantastisch. Het beste koekje van de wereld, als je het mij vraagt. Makkelijk mee te nemen, en snelle energie. Ik ben echt verzot op die dingen. In menig chatroom kan ik het dan ook niet laten om deze ultieme lekkernij virtueel uit te delen. Regelmatig levert dat dan de vraag op wat dat dan zijn, en dat geeft mij dan weer de kans om het uit te leggen, en iemand te winnen voor het stroopwafel-fandom.

Peinzer

Al deze kernwoorden zorgen er regelmatig voor dat ik in diep gepeins verzink. Ik kan in de drukste kroeg volledig in mijn eigen gedachten keren. Terwijl ik dan afwezig van mijn drankje drink staar ik in de verte, mijn geest bezig met van alles en nog wat, steeds dieper op een bepaald facet van het/mijn leven inzoemend.

Dromer

En soms, of eigenlijk best regelmatig, gaat dat peinzen, wat meestal een negatieve grondslag heeft, over in dromen, gevuld met hoop voor een betere toekomst. Dromen over een betere toekomst voor mij komt voor, maar meestal gaan mijn fantasieën naar een betere toekomst voor de hele mensheid. Want ‘Idealist’ had ook best in het rijtje gekund. Maar daar ben ik dan misschien weer een tikkeltje te realistisch voor. 😉